SkyDemon


Aircraft W&B keeps on changing itself


Aircraft W&B keeps on changing itself

Author
Message
N34X
Too Much Forum
Too Much Forum (81 reputation)Too Much Forum (81 reputation)Too Much Forum (81 reputation)Too Much Forum (81 reputation)Too Much Forum (81 reputation)Too Much Forum (81 reputation)Too Much Forum (81 reputation)Too Much Forum (81 reputation)Too Much Forum (81 reputation)

Group: Forum Members
Posts: 2, Visits: 0
I'm trying to configure a first aircraft.

‌A C150 with following envelope:
‌80.01,527.00, 80.01,580.598, 83.566,726.4, 95.25,726.4, 95.25,527.00
‌Pairs in cm and kg's.

‌Correct envelope seems valid at first, but after closing the window the aircraft "Is out of envelope" and after rechecking the values were changed:
8001,00,52700,0, 8001,00,58099,0, 8357,00,72600,0, 9525,00,72600,0, 9525,00,52700,0

‌What is wrong with my configuration, and why is the system trying to force comma's between the coordinate pairs and also as decimal? 

‌Thanks!
T67M
Too Much Forum
Too Much Forum (8.2K reputation)Too Much Forum (8.2K reputation)Too Much Forum (8.2K reputation)Too Much Forum (8.2K reputation)Too Much Forum (8.2K reputation)Too Much Forum (8.2K reputation)Too Much Forum (8.2K reputation)Too Much Forum (8.2K reputation)Too Much Forum (8.2K reputation)

Group: Forum Members
Posts: 145, Visits: 2.7K
N34X - 2/3/2017 8:40:23 PM
I'm trying to configure a first aircraft.

‌A C150 with following envelope:
‌80.01,527.00, 80.01,580.598, 83.566,726.4, 95.25,726.4, 95.25,527.00
‌Pairs in cm and kg's.

‌Correct envelope seems valid at first, but after closing the window the aircraft "Is out of envelope" and after rechecking the values were changed:
8001,00,52700,0, 8001,00,58099,0, 8357,00,72600,0, 9525,00,72600,0, 9525,00,52700,0

‌What is wrong with my configuration, and why is the system trying to force comma's between the coordinate pairs and also as decimal? 

‌Thanks!

I can't find the reference, but I think this has been reported before where the locale of the computer uses the comma for a decimal point. Can you try changing your operating system settings to one where the dot is used for decimal point (e.g. United Kingdom), give it a try again and report back?

Sky Painter
Too Much Forum
Too Much Forum (19K reputation)Too Much Forum (19K reputation)Too Much Forum (19K reputation)Too Much Forum (19K reputation)Too Much Forum (19K reputation)Too Much Forum (19K reputation)Too Much Forum (19K reputation)Too Much Forum (19K reputation)Too Much Forum (19K reputation)

Group: Forum Members
Posts: 406, Visits: 6.5K
Page 30 of the Instruction Manual may help you.

Mike
‌_________________________________________
Nexus 7 (2013) – Android 6.0.1 & SD 3.8.4.21196
PC – Win XP (Home Ed), SP3 & SD 3.8.4.0

N34X
Too Much Forum
Too Much Forum (81 reputation)Too Much Forum (81 reputation)Too Much Forum (81 reputation)Too Much Forum (81 reputation)Too Much Forum (81 reputation)Too Much Forum (81 reputation)Too Much Forum (81 reputation)Too Much Forum (81 reputation)Too Much Forum (81 reputation)

Group: Forum Members
Posts: 2, Visits: 0
Solved by copy-pasting the data in on iPad. On the webbased platform on a Mac I cannot seem to make it work, even by using the different format as stated in the manual.

GO
Merge Selected
Merge into selected topic...



Merge into merge target...



Merge into a specific topic ID...





Reading This Topic


Login
Existing Account
Username:


Password:


Select a Forum....







SkyDemon Forums


Search